Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Dnevi zdravega in dobrega počutja za vse generacije

11. julija @ 09:00 - 12:00

27.6.2024 Dnevi zdravega in dobrega počutja za vse generacije

Bližajo se toplejši dnevi, zato vabljeni, da se udeležite pomladno-poletnega cikla vsebin, posvečenega vašemu zdravju in dobremu počutju z ekipo strokovnjakov s področja zdravstvene vzgoje, prehrane, gibanja in duševnega zdravja iz Centra za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Kamnik.

 

Delavnice vas bodo popeljale skozi različne vidike zdravega življenjskega sloga:

 

  • Ponudili vam bomo meritve krvnega tlaka in sladkorja ter vam svetovali kako postopati v primeru mejnih ali zvišanih vrednosti dejavnikov tveganja za kronične nenalezljive bolezni. Predstavili vam bomo pomembnost vključevanja v presejalne programe SVIT, DORA in ZORA ter vam predstavili celosten program in delovanje Centra za krepitev zdravja Kamnik.
  • Strokovnjaki s področja prehrane vam bodo razkrili skrivnosti uravnotežene prehrane in vam ponudili termin za meritev telesne sestave.
  • Fizioterapevti in kineziologinja vam bodo na voljo z nasveti o telesni vadbi, lahko boste izvajali testiranja in oceno mišične ter telesne zmogljivosti, kako ohraniti kondicijo in aktivno živeti v vseh življenjskih obdobjih, vključno v času nosečnosti in po porodu. Po predhodnih prijavah vam bodo nudili tudi vodeno nordijsko hojo.
  • Za najmlajše bomo pripravili posebne ustvarjalne delavnice in igre na temo zdravega življenjskega sloga, ki bodo spodbujale gibanje, razvoj motoričnih spretnosti, spoznavanje osnov prve pomoči, pomena spanja ter uporabe elektronskih naprav, ustne higiene in uravnotežene prehrane.
  • Starši in stari starši pa boste lahko pridobili ustrezne informacije glede vzdrževanja zdravih odnosov, vzgoje zdravih prehranjevalnih in gibalnih navad pri otrocih ter ohranjanja psihološkega dobrega počutja v družini.
  • Poleg tega vas čaka tudi sprostitev s psihologinjo in relaksacija v naravi. Spoznajte tehnike sproščanja ali pa se preprosto prepustite tišini in miru Arboretuma.

Pridružite se nam na Dnevu zdravja in dobrega počutja za vse generacije, da bomo skupaj ustvarili bolj zdravo in zadovoljno skupnost!

 

Delavnice vodijo strokovni zdravstveni delavci Centra za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Kamnik.

 

Delavnice so brezplačne, plača se vstopnino v park. Če bo deževalo, bodo delavnice odpovedane.

 

LOKACIJA:

Spodnji rozarij
Arboretum Volčji Potok
 
 
 
 

 

Organizer

Zdravstveni dom Kamnik
Phone
01 8318 600
View Organizer Website

Drugo

Regija
Osrednjeslovenska
Občina
Domžale
Izobraževanja
Delavnice

Venue

Arboretum Volčji Potok
Volčji Potok 3
Radomlje, 1235 Slovenia
+ Google Map
Phone
01 8312345
View Venue Website