Po sestavine za zdravo in hranilno kosilo se lahko odpravimo tudi v gozd ali na travnik. Hrana nas mora nahraniti tudi s pomembnimi mikro hranili, največ teh pomembnih mikro hranil, pomebnih tudi za naš imunski sistem pa vsebujejo divje rastline. Le-te se morajo v naravi za svoj obstoj boriti, zaradi česar tvorijo fito snovi, ki ščitijo njih in posledično tudi nas. Po sestavine za zdravo in hranilno kosilo se lahko tako odpravimo kar v gozd ali na travnik. Vsak letni čas ponuja dobrote, ki jih lahko nabiramo in uporabimo v svoji prehrani. Pozna pomlad nam ponuja že prve poganjke hmelja, cvetove akacije in bezga, mlade liste rmana, regačice in drugih dobrot. Na delavnici se bomo tako seznanili z rastlinami, ki jih v tem času že ponuja narava in iz njih pripravili nekaj jedi. Hmeljeve poganjke bomo uporabili kot šparglje, rman bomo uporabili v namazu, trpotec in regačica bosta popestrili glavno jed, sladico pa bomo pripravili iz cvetov akacije in še kaj. O mentorjih: Delavnico bo vodila živilska tehnologinja in mentorica v kuharskem labu Iva Verbnik, ki že 35 let raziskuje in se izobražuje na področju prehrane in njenega vpliva na človekovo zdravje. Zanima jo predvsem, kako se prehranjevati, da ostanemo čim bolj vitalni, pa tudi kako si pomagati pri zdravstvenih težavah.
Stroški Dogodka: 50,00 €