Loading Events

« All Events

Zvočno-poetična delavnica festivala korenite zvočne hoje TO)pot

20. septembra @ 11:00 - 29. septembra @ 19:00

20.9.2024 Zvočno-poetična delavnica festivala korenite zvočne hoje TO)pot

Delavnico bo vodila Urška Savič

Prijava do četrtka, 15. 9. 2024

Za delavnico je na voljo 8 mest

Izobraževalni program poteka ob festivalu korenite zvočne hoje TO)pot kot poseben sklop, namenjen izobraževanju mladih na področju slušne senzibilizacije in kritiško poetične refleksije. Festivalski dnevnik je namenjen razvoju sposobnosti reflektiranja ter čuječnosti dogajanja, ki nas obdaja, ter gojenja aktivne misli ob stiku z raznolikim umetniškim izrazom. Ustvarjanje festivalskega dnevnika sestavljajo teoretični del, terensko delo, praktične vaje, konzultacije v procesu ustvarjanja ter možnost javnega prikaza končnega izdelka na radijskih valovih. Poseben prostor bo namenjen diskusij in refleksij razlik med dokumentacijo in avtorskim delom ter njunimi prepletanji. Zastavljeni delovni proces spodbuja jasno opredelitev ideje, a se obenem zaveda pomena eksperimentalnosti in odvodov, ki se ob razvoju pojavijo. Udeleženke in udeleženci bodo prejeli akreditacijo za festival TO)pot in aktivno spremljali celoten program, s posebnim poudarkom na zvočnih sprehodih ter dogajanju na terenu. Izvajali bodo predvsem avdio dokumentacijo dogajanja in beleženja, urili se bodo v opazovanju ter daljnosežnem zamišljanju dramaturških poudarkov, ki jih lahko dosežemo z različnimi načini zajemanja zvoka. Posnetke bodo uporabili za izdelavo osebnih refleksij poetičnega, eksperimentalnega ali drugega značaja v obliki zvočnega zapisa. Navkljub spodbujanju samostojnega dela delavnica opozarja na pomembnost medsebojne izmenjave znanja in grajenja kolektivnosti znotraj začasnih skupnosti – končna kompozicija zvočnih izdelkov udeležencev in udeleženk bo tako skupno avtorsko delo. Snemalno opremo zagotovi organizator, udeleženke in udeleženci potrebujete svoj računalnik za obdelavo posnetkov. Predhodno znanje ni potrebno. S prijavo se zavežete, da boste prisotni na vseh srečanjih. Urška Savič je fotografinja, piska in novinarka na področju kulture ter ustvarjalka radijskih oddaj in zvočnih pokrajin. Leta 2014 je diplomirala iz fotografije na FAMU v Pragi, magistrirala pa na oddelku za kiparstvo ALUO (2020) v Ljubljani.

Kot samozaposlena v kulturi sodeluje z različnimi publikacijami, soustvarja večmedijske projekte, je del uredništva revije Fotografija in poučuje na oddelku za fotografijo ALUO.

 

četrtek, 20. 9., ob 11.00 / uvodno srečanje in pregled zvočne opreme sreda, 25. 9., od 9.00 do 11.00 / predavanja in vzpostavitev okolja 25.–29. 9. / obiskovanje festivalskega programa in delavnica

 

Prizorišče dogodka: Cukrarna (učilnica) in prizorišča zvočnih sprehodov

 

Email – Organizator: info@cona.si ali urska@cona.si

 

Stroški Dogodka: Brezplačno

 

20.9.2024 Zvočno-poetična delavnica festivala korenite zvočne hoje TO)pot

 

 

 

 

 

 

 

Details

Start:
20. septembra @ 11:00
End:
29. septembra @ 19:00
Event Categories:
,
Website:
https://www.steklenik.si/festivalski-dnevnik/

Drugo

Regija
Osrednjeslovenska
Občina
Ljubljana
Prireditve
Festivali
Izobraževanja
Delavnice

Venue

CUKRARNA
Poljanski nasip 40
Ljubljana, 1000 Slovenia
+ Google Map
View Venue Website