Loading Events

« All Events

TEČAJ JADRANJA 1 dan Izola

31. avgusta @ 10:00 - 18:00

139€
31.8.2024 TEČAJ JADRANJA 1 dan Izola

Enodnevni tečaj jadranja potovalne jadrnice je namenjen tistim, ki se prvič srečujejo z jadranjem ali pa so že boljši jadralci, ki jim manjka le še pika na i.

 

Gre za strokoven, poučen ter enostaven tečaj, kjer se boste skupaj z inštruktorjem srečali z nujno potrebnimi elementi jadranja, jadrnice in navtičnih veščin. Tečaj jadranja v Šoli jadranja ODPLUJ traja 1 dan in se izvaja na 11 metrski jadrnici (3 kabine + volan).

 

Kaj tečaj obsega?

podrobnejše spoznanje s plovilom ter vso opremo načrtovanje plovbe (navigacija in meteorologija) organizacija posadke z določanjem nalog članom posadke pregled in priprava jadrnice ter njene opreme manevri ter postopki izplutja varna plovba z motorjem pregled in priprava palubne opreme za privezovanje in sidranje priprava, dvig ter nastavljanje jader jadranje z vetrom, v veter ter obrati varna plovba z jadri s poudarkom na pravilni in varni uporabi palubne opreme vaje za utrjevanje pravilna nastavitev jader glede na vetrovne razmere upoštevanje pravil o izogibanju trčenju na morju v praks.

Vsak udeleženec tečaja bo usposobljen za vsa jadralska mesta in vloge na jadrnici, vključno s krmarjem. Vloge tečajniki med tečajem menjujejo.

 

Tečaj jadranja traja 8 ur na dan. Tečaj potek v skupinah od 3 do 5 oseb.

Cena tečaja je 139,00€ na osebo in vključuje: 1-dnevni praktični tečaj na potovalni jadrnici pod vodstvom izkušenega inštruktorja z veljavno licenco za 2024 stroške plovila, privezov

 

Prizorišče dogodka: Izola

Organizator dogodka: Šola jadranja ODPLUJ

Organizator: https://solajadranja.si/

Email – Organizator: info@solajadranja.si

 

Details

Date:
31. avgusta
Time:
10:00 - 18:00
Cost:
139€
Event Category:
Website:
https://solajadranja.si/

Organizer

Šola jadranja ODPLUJ
Phone
040 793 840
View Organizer Website

Drugo

Regija
Obalno-kraška
Občina
Izola/Isola
Izobraževanja
Tečaji

Venue

Izola
Izola, 6310 Slovenia + Google Map