Loading Events

« All Events

  • This event has passed.
Serija dogodkov Serija dogodkov: Srebrn prstan z obročki za meditacijo

Srebrn prstan z obročki za meditacijo

20. junija @ 16:00 - 20:00

180€
20.6.2024 Srebrn prstan z obročki za meditacijo

Naučite se izdelati srebrn prstan z gibljivimi obročki za meditacijo. Gre za posebno obliko kinetičnega prstana z vrtljivim osrednjim delom, ki vas umiri v stresnih trenutkih in predstavlja gibljiv nakit, ki vam bo v neskončno zabavo. Na poglobljenem tečaju oblikovanja srebra boste spoznali vse postopke, ki vam bodo omogočili, da boste iz srebra izdelali čudovit končni izdelek, profesionalnega izgleda. Ko boste obvladali te veščine, boste lahko izdelovali prstane različnih oblik, debelin, tekstur in velikosti.

Kaj se bomo naučili: srečanje: Spoznavanje in uporaba osnovnega orodja zlatarske mize, žaganje, piljenje, brušenje, vrtanje 2. srečanje: Spoznanjeva in uporaba naprednega zlatarskega orodja, lotanje (spajanje različnih delov kovine v celoto), kovanje (obdelava površine s pomočjo različnih kladiv). 3. srečanje: Finalizacija do končnega izdelka, ki vključuje sestavljanje vseh delov prstana, kovanje, poliranje.

Trajanje tečaja: 3x po 4 ure četrtek, 20. junij, od 16. do 20. ure četrtek, 27. junij, od 16. do 20. ure četrtek, 4. julij, od 16. do 20. ure

Predznanje: NE, predznanje ni potrebno. Tečaj je še posebej primeren za odrasle, ki so že opravili usposabljanje za Zlatarsko mizo 1 in 2. Tečaj je tudi odlično izhodišče za vse, ki se šele učijo izdelovanja nakita v srebru.

Ali delavnica velja kot usposabljanje? DA, z udeležbo na delavnici boste opravili usposabljanje za zlatarsko mizo 1. stopnje (v vrednosti 30 € za člane/40 € za nečlane), naslednjič boste to delovno postajo lahko v okviru odprtih terminov uporabljali samostojno.

O mentorjih: Tečaj bosta vodili mentorici laba za nakit. Zlatarska mojstrica Tina Mežek s svojo strastjo do umetnosti nakita razvija široko paleto veščin in znanja. Kot mentorica v Zlatarski Šoli v Tržiču in del ekipe v Labu za nakit v Rogu, svoje znanje prenaša na navdušene posameznike. Metka Mikuletič je magistrica inženirka arhitekture in oblikovalka nakita, ki se je po zaključeni zlatarski šoli podala na samostojno oblikovalsko pot. Pri svojem delu združuje tradicionalne zlatarske tehnike in dediščino z naprednimi oblikovalskimi pristopi, kar ustvarja edinstveno povezavo med preteklostjo in prihodnostjo. Deluje pod blagovno znamko nakita Mimotho, ki je konceptualno, oblikovno in izvedbeno tesno povezana z arhitekturo.

 

Stroški Dogodka: 180,00 €

 

 

 

 

Details

Date:
20. junija
Time:
16:00 - 20:00
Serije:
Cost:
180€
Event Category:
Website:
https://www.center-rog.si/program/srebrn-prstan-z-obrocki-za-meditacijo-20-06/

Organizer

Center Rog
Phone
+386 (0)1 320 56 10
View Organizer Website

Drugo

Regija
Osrednjeslovenska
Občina
Ljubljana
Izobraževanja
Delavnice

Venue

Center Rog
Trubarjeva 72
Ljubljana, 1000 Slovenia
+ Google Map
Phone
+386 (0)1 320 56 10
View Venue Website