Loading Events

« All Events

Spletna delavnica: “OTROK V ŠPORTU – Vloga in vpliv staršev”

5. septembra @ 18:30 - 20:30

75€
5.9.2024 Spletna delavnica OTROK V ŠPORTU - Vloga in vpliv staršev

Se kdaj sprašuješ; Kaj otrok pridobi s športom?

Kako izbrati šport in kdo ga izbere?

Izbrati pravi šport ali prave trenerje?

Kdaj šport preraste igro in postane tekmovalen?

Kaj pa otrok potrebuje/pričakuje od staršev?

Je pomembneje zmagati ali dati vse od sebe?

 

Vabim te na spletno delavnico na temo otrok in športa, kjer bom razjasnil prednost in potrebe športne aktivnosti za otroke ter kako lahko starši, trenerji in učitelji najbolje podpiramo mlade športnike. Otrokova športna aktivnost igra ključno vlogo pri socializaciji, razvoju in pridobivanju sposobnosti, ki so pomembne ne le za nadaljnji športni razvoj, temveč imajo tudi zelo pozitiven vpliv na izobraževanje, odnose, kariero in življenje.

 

Vsebina delavnice

1. Kaj spoznaš in kaj pridobiš?

– Vpogled in razumevanje ali in kdaj je primerno otroka vključiti v šport. Spoznal boš, kdaj je pravi čas za začetek otrokovih športnih aktivnosti.

–  Kateri šport je primeren za tvojega otroka in kako ga izbrati. Pomagal ti bom razumeti, kateri kriteriji so pomembni pri izbiri in niso vezni zgolj na otrokove interese temveč tudi tvoje zmožnosti.

– Razumel/a boš, zakaj imajo otroci radi šport in kaj pričakujejo in potrebujejo od staršev. Razkrijem, kaj motivira otroke in kaj je vloga staršev pri podpori športnih aktivnostih otrok.

– Najpogostejše napake, ki jih delamo starši v otroškem in mladinskem športu. Vloge in odgovornosti trenerjev na eni in staršev na drugi strani. Najpogostejše napake, ki jih večina (ne)zavedno dela pri podpori otrok.

– Do kdaj je otrokov šport le igra in kdaj postane športna ambicija. Razjasnil bom prehod iz igranja v resno športno udejstvovanje. Cilj športa niso samo rezultati ampak tudi učenje, odgovornost, spoštovanje, napredek in vrednote, ki jih pri tem gradimo.

– Kako pri otroku koordinirati šolske in športne obveznosti. Ponudil bom priporočila za usklajevanje otrokovih obveznosti (šola, šport, družba).

– Zakaj in kako šport pomaga otroku pri premagovanju izzivov. Predstavil bom, kako šport krepi sposobnost premagovanja življenjskih izzivov.

– Nasilje v športu, manipulacije v športu in pomen enakovrednega razvoja fizičnega in mentalnega zdravja pri športu otrok. Kaj smo odgovorni vedeti o teh področjih in zakaj je ključno, da smo vsi v in ob športu potrebni ambasadorji varnega in čistega športa.

 

2. Za koga je delavnica primerna?

Delavnica je primerna za vse starše, učitelje in trenerje otrok, ki se vključujejo v šport ali so v šport že vključeni. Prav tako je primerna zate, če imaš doma mladega športnika in ga želiš na najboljši možen način podpirati v športu.

 

3. Bodi z mano!

Delavnica bo potekala preko spletne Zoom platforme in sicer 5.9.2024 18:30 – 20:30.

Vsak udeleženec ob prijavi in po plačilu prejme še brezplačno darilo, pdf knjigo “Šepetalec športnim otrokom”

(https://andrejmiklavc.wixsite.com/sepetalec) ter povezavo do Zoom dogodka.

 

Cena za udeležbo na delavnici, ki vključuje tudi brezplačno pdf knjigo, znaša 75,00€.

 

4. Kako se prijavim?

Skeniraj QR kodo in se takoj prijavi. ali Za prijavo pošlji mail s tvojim imenom in priimkom ter elektronskim naslovom na:

info@highperformance.si .

(Zadeva: Prijava na spletno delavnico Otrok v športu) ter navedi izbrani termin (5.9.2024 18:30-20:30)

 

– Po prejemu prijave vam pošljem podatke za plačilo delavnice.

– Po prejetem plačilu prejmeš na posredovan elektronski naslov v prijavi račun, Zoom povezavo za udeležbo na spletni delavnici (povezava bo poslana tri dni pred izbranim datumom izvedbe) + darilo – pdf knjigo Šepetalec športnim otrokom.

– Za potrditev uspešne prijave bodo upoštevana prejeta plačila do 3 dni pred izvedbo delavnice.

 

Veselim se tvoje udeležbe in skupnega odkrivanja prednosti in pasti športne poti naših otrok. Pa še to! V športu se načeloma med seboj tikamo, ker je osnova v športu spoštovanje. O meni Moje ime je Andrej Miklavc. Sem nekdanji alpski smučar in trikratni olimpijec, ki se po zaključeni športni karieri aktivno ukvarjam z izobraževanjem in podporo mladim športnikom ter njihovim staršem. Sem ambasador Mednarodnega Olimpijskega komiteja za program Verjemi v šport in avtor knjige Šepetalec športnim otrokom ter istoimenskega mednarodnega programa. Moje dolgoletne izkušnje iz vrhunskega športa, starševstva in otroškega športa mi omogočajo, da s praktičnimi nasveti in izobraževanji pomagam staršem, trenerjem in učiteljem, da optimalno podprejo svoje otroke na njihovi športni poti in najdejo najboljšo rešitev!

Andrej Miklavc OLY

 

Prizorišče dogodka oz. Spletna stran dogodka – Povezava URL oz. Link: Zoom

https://buy.stripe.com/aEU9CXc5m4wu4mc145

 

Spletna stran – Organizator: https://andrejmiklavc.wixsite.com/sepetalec

Email – Organizator: info@highperformance.si

 

Stroški Dogodka: 75,00€

 

5.9.2024 Spletna delavnica OTROK V ŠPORTU - Vloga in vpliv staršev

 

5.9.2024 Spletna delavnica OTROK V ŠPORTU - Vloga in vpliv staršev

 

 

 

 

Details

Date:
5. septembra
Time:
18:30 - 20:30
Cost:
75€
Event Category:
Website:
https://buy.stripe.com/aEU9CXc5m4wu4mc145

Drugo

Prireditve
Spletni dogodki

Venue

Zoom