Loading Events

« All Events

  • This event has passed.
Serija dogodkov Serija dogodkov: Poletna lanena srajca

Poletna lanena srajca

26. junija @ 16:00 - 20:00

85€
26.6. do 4.7.2024 Poletna lanena srajca

Poletje in vroči dnevi so že tu, z njimi pa čas večernih zabav, dnevnih izletov, potovanj, ali pa samo poležavanja na plaži. Da bi se pri vseh aktivnostih počutil_a udobno in obenem urejeno, se v tekstilnem labu pridruži večdnevnemu tečaju šivanja poletne lanene srajce.

Čeprav jo bomo šivali ročno, po metodah iz 18. stoletja, bo gotov izdelek primeren za vsak sodoben poletni outfit. Spoznaj neverjetne možnosti ročnega šivanja in dragocene tekstile metode, ki so nekoč krasile oblačila naših prednikov, ter se v njih preizkusi tudi sam_a! Izdelaj svojo lastno laneno srajco na povsem trajnosten način, preizkusi sposobnosti svojih finih ročnih spretnosti ter se druži in klepetaj z ostalimi rokodelci.

Skupaj bomo spoznali:

– Zgodovino šivanja osnovnih lanenih oblačil v 18. stoletju

– Metode okraševanja, vezenja, plemenitenja takšnih izdelkov

– Načine ročnega šivanja, ki zagotovijo trpežnost tudi pri rednem pranju

– Kako se izmeriti, narediti načrt in urezati krojne dele ter kako sestaviti srajco Za delavnico boš potreboval_a zgolj nekaj časa in potrpežljivosti.

Uporabljali bomo večinoma ročne metode šivanja, zato je zaželeno, da že imaš znanje ročnega šivanja. Šivanje enostavnih ravnih šivov si bomo poenostavili s šivanjem na šivalnem stroju.

 

Delavnica je primerna za udeležence vseh starosti in spolov.

Trajanje: 4x po 4 ure sreda, 26. junij, od 16. do 20. ure četrtek, 27. junij, od 16. do 20. ure sreda, 3. julij, od 16. do 20. ure četrtek, 4. julij, od 16. do 20. ure

Predznanje: DA, zaželeno je osnovno znanje ročnega šivanja.

Ali delavnica velja kot usposabljanje? DA, z udeležbo na delavnici boste opravili usposabljanje za šivalno delovno postajo (v vrednosti 30 € za člane/40 € za nečlane), naslednjič boste to delovno postajo lahko v okviru odprtih terminov uporabljali samostojno.

O mentorjih: Tečaj bosta vodila Uroš Topič, vodja tekstilnega laba, tekstilni in modni oblikovalec, krojač in navdušenec nad zgodovinskimi oblačili ter Vita Ivičič, mentorica v tekstilnem labu, mojstrica barvanja in tiskanja z barvnimi rastlinami in nasploh navdušenka nad naravnimi materiali

 

Stroški Dogodka: 85,00 €

 

26.6. do 4.7.2024 Poletna lanena srajca

 

 

Details

Date:
26. junija
Time:
16:00 - 20:00
Serije:
Cost:
85€
Event Categories:
,
Website:
https://www.center-rog.si/program/poletna-lanena-srajca-26-06/

Organizer

Center Rog
Phone
+386 (0)1 320 56 10
View Organizer Website

Drugo

Regija
Osrednjeslovenska
Občina
Ljubljana
Za otroke
Delavnice za otroke
Izobraževanja
Delavnice

Venue

Center Rog
Trubarjeva 72
Ljubljana, 1000 Slovenia
+ Google Map
Phone
+386 (0)1 320 56 10
View Venue Website