Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Flamingo – obesek ali uhani

29. junija @ 10:00 - 13:00

10€
29.6.2024 Flamingo – obesek ali uhani

Obogatite svojo zbirko nakita pred poletjem z unikatnim obeskom ali uhani v obliki flaminga. Na tej zabavni delavnici vas bomo vodili skozi celoten postopek izdelave kovinskega nakita. Naučili se boste osnov žaganja, piljenja in brušenja kovine, ki vas bodo pripeljali do popolnega končnega izdelka. Začeli boste z manjšimi kosi pločevine, na katere boste nalepili ali izrisali motive ptičkov in jih po navodilih mentorja izžagali. Izžagan izdelek boste nato popilili, pobrusili in pripravili vse potrebno za vpenjanje na obesek ali uhane. Da bo nakit še bolj barvit, boste lahko z različnimi suhimi barvicami pabarvali pripravljene kovinske osnove in jih zaključili v obliki visečih uhanov ali obeska za verižico.

Delavnica je primerna za najstnice in najstnike ter odlično izhodišče za vse, ki se šele učite izdelovati nakit. Predznanje ni potrebno.

O mentorjih: Tečaj bosta vodili mentorici laba za nakit. Zlatarska mojstrica Tina Mežek s svojo strastjo do umetnosti nakita razvija široko paleto veščin in znanja. Kot mentorica v Zlatarski Šoli v Tržiču in del ekipe v Labu za nakit v Rogu, svoje znanje prenaša na navdušene posameznike. Peter Dragolič se je za osnovni zlatarski poklic izpopolnjeval pri zlatarstvu Loboda v Ljubljani. Kasneje je pridobil naziv “zlatarski mojster”. Pot ga je nato odpeljala v Avstralijo, kjer je na zlatarskem področju deloval skoraj pet let in se specializiral na področju poznavanja in brušenja dragih kamnov. Center Rog se mu zdi enkratna priložnost za predajanje znanja na druge, ki si želijo oblikovati in izdelovati nakit.

 

Stroški Dogodka: 10,00 €

 

 

 

 

Details

Date:
29. junija
Time:
10:00 - 13:00
Cost:
10€
Event Categories:
,
Website:
https://www.center-rog.si/program/flamingo-obesek-ali-uhani-29-06/

Organizer

Center Rog
Phone
+386 (0)1 320 56 10
View Organizer Website

Drugo

Regija
Osrednjeslovenska
Občina
Ljubljana
Za otroke
Delavnice za otroke
Izobraževanja
Delavnice

Venue

Center Rog
Trubarjeva 72
Ljubljana, 1000 Slovenia
+ Google Map
Phone
+386 (0)1 320 56 10
View Venue Website